IL: THL väläyttää lentoliikenteen keskeyttämistä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ehdottaa useita toimenpiteitä, joilla turvattaisiin rajojen terveysturvallisuus, kirjoittaa Iltalehti. THL:n ehdotukset on tarkoitus toimittaa sosiaali- ja terveysministeriölle tänään tiistaina.

Toistaiseksi Suomi on asettanut yhdessä muiden EU-maiden kanssa rajoituksia vain Etelä-Afrikasta tulevalle lentoliikenteelle. Sen lisäksi Frankfurtista ja Münchenistä saapuneiden lentojen matkustajat testataan, koska näiden yhteyksien kautta saapuu ihmisiä Etelä-Afrikasta, jossa omikron ensiksi havaittiin.

THL esittää nykyisen maalistan päivittämistä ja laajentamista. Silloin omikronin riskimaasta Suomeen saapuville voidaan kohdistaa rajatestausta ja terveystarkastuksia.

Uusina maina listalle tulisivat ainakin Nigeria, Tanska, Norja ja luultavasti myös Ruotsi ja Iso-Britannia.

THL toteaa kuitenkin, etteivät terveysviranomaisten resurssit riitä terveystarkastusten tekoon kaikille maalistan maille.

THL ehdottaa yhtenä vaihtoehtona kaiken Suomeen suuntautuvan lentoliikenteen kattavaa keskeyttämistä.

Omikron leviää tällä hetkellä nopeasti niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen kertoi AlfaTV Uutisille tänään, että tällä hetkellä positiivisista testituloksista joka viides on omikron-muunnoksen aiheuttama. Kasvu edellisestä viikosta on 13 prosenttiyksikköä.

Toimitus

Toimitus