IS: Puolet suomalaisista luottaa Suomen puolustuskykyyn Venäjää vastaan

Puolet suomalaisista luottaa Suomen puolustuskykyyn Venäjää vastaan, Ilta-Sanomat kirjoittaa. IS teetätti asiasta kyselyn Taloustutkimuksella.

Kyselyssä esitettiin väite, jonka mukaan Suomen puolustusvoimat ovat niin vahvat, ettei Venäjän kannata hyökätä Suomeen, koska heille aiheutuisi siitä suuret tappiot.

Vastaajista 50 prosenttia oli joko täysin samaa mieltä tai jokseenkin samaa mieltä väitteen kanssa. Asiaa epäilevien osuus oli 43 prosenttia. He ovat väitteen kanssa täysin tai jokseenkin eri mieltä.

Sukupuolten välillä oli selkeä ero luottamuksessa. Miehistä 62 prosenttia oli väitteen kanssa täysin tai jokseenkin samaa mieltä. Naisista saman verran epäili ja väitteen kanssa oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä 37 prosenttia.

– Miehet luottavat enemmän Puolustusvoimiin varmaan sen takia, kun he ovat itse osallistuneet Puolustusvoimien toimintaan. Omaan puolustuskykyyn Suomessa luotetaan varsin paljon, Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen arvioi.

Suomalaiset ovat huolissaan Venäjän aiheuttamasta uhasta. Vastaajista 74 prosenttia kertoi olevansa huolissaan Venäjän aiheuttamasta sotilaallisesta uhasta ja lähes puolet piti todennäköisenä sitä, että sota leviää laajemmallekin Eurooppaan ja Suomi joutuu puolustautumaan Venäjää vastaan.

Toimitus

Toimitus