Israel kieltää matkustamisen USA:sta – “viides aalto alkanut”

Israelin pääministeri Naftali Bennett pyysi vanhempia rokotuttamaan lapsensa koronavirusta vastaan. Samaan aikaan viranomaiset pyrkivät laajentamaan matkustusrajoitusta koskemaan Yhdysvaltoja, kirjoittaa France24.

Bennettin mukaan omikron-muunnokset aiheuttamia tartuntoja on Israelissa suhteellisen vähän. Hän sanoi, että asiaan vaikutti riittävän aikaisin tehdyt ulkomaalaisten matkustuskiellot. Hän sanoi kuitenkin, että on vain ajan kysymys, milloin tartuntojen määrä alkaa kasvaa.

-Viides aalto on alkanut, Bennett sanoi.

Bennettin mukaan on erittäin tärkeää, että lapset rokotetaan. Israel aloitti 5–12-vuotiaiden rokotukset viime kuussa. Viranomaisten mukaan ikäryhmän rokotekattavuus on edelleen matala.

-Kolme rokotusta saaneen vanhemman tulee suojata myös lapsiaan. Älä jätä lapsiasi vaaraan ja haavoittuvaksi omikronille, Bennett sanoi.

Israelissa on todettu 134 omikron-tapausta sitten marraskuun lopun. Israel sulki nopeasti rajansa eikä salli ulkomaan kansalaisten saapua maahan. Myös rokotettujen israelilaisten tulee olla karanteenissa palatessaan kotiin.

Israel on julistanut tusinan verran maita punaisiksi maiksi ja kieltänyt matkustamisen niihin. Keskiviikosta alkaen myös Yhdysvallat ja Kanada ovat listalla.

Toimitus

Toimitus