Israelin uudet luvut koronakuolemista – rokottamattomat ikäihmiset johtavat tilastoja

Israelin terveysministeriö on julkaisut tuoreita lukuja koronakuolemista. Viimeisen kuukauden aikana 679 ihmistä kuoli maassa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Virallisten lukujen mukaan rokottamattomia tai vain osittain rokotettuja yli 60-vuotiaita israelilaisia kuoli tammikuussa huomattavasti enemmän kuin samanikäisiä täyden rokotussarjan saaneita ihmisiä, uutisoi Haaretz.

Noin 12 prosenttia yli 60-vuotiaista israelilaisista on joko rokottamattomia tai osittain rokotettuja. Ministeriön mukaan tammikuussa yli 60-vuotiaiden kuolleisuus oli rokottamattomien ryhmässä keskimäärin 100 000 ihmistä kohden 16,3, kun taas täysin rokotetuilla samassa ikäryhmässä luku oli 0,9.

Professori Itamar Grotto kertoi Haaretzille, että kuoleman todennäköisyys rokottamattomilla voi olla 10-20 kertaa suurempi. Tuoreet koronakuolemat liittyvät osittain deltaan, mutta monet tapaukset johtuvat myös omikronista.

-Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka omikronivariantti on lievempi, se aiheuttaa silti paljon sairauksia ja kuolemantapauksia levitessään nopeasti, Grotto toteaa.

Toimitus

Toimitus