ISW: Venäjä edennyt, Ukraina taktikoi – ”Väliaikaisia menetyksiä”

Venäjän joukot ovat edenneet ja saavuttaneet enenevissä määrin voittoja Itä-Ukrainassa viime päivien aikana, Study of War-instituutti (ISW) kirjoittaa uusimmassa raportissaan. Instituutti korostaa kuitenkin, että Ukrainan puolustus on edelleen tehokasta.

Taistelut Itä-Ukrainassa, erityisesti Donbasin alueella, ovat nyt kiivaita. Venäjä on kohdistanut joukkonsa alueelle sen jälkeen, kun se joutui vetäytymään ensin Kiovan ympäristöstä, sitten Harkovan ympäristöstä. Myös Mariupolissa olleet venäläisjoukot on siirretty rintamalle Donbasiin.

Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Malyarin mukaan taistelut ovat nyt kiivaampia kuin aiemmat Venäjän hyökkäykset. Hänen mukaansa taistelut todennäköisesti vain yltyvät entisestään.

Oleksandr Motuzyanyk, puolustusministeriön tiedottaja, kuvaili Venäjän saavutuksia väliaikaiseksi menestykseksi. Hänen mukaansa Ukrainan armeija käyttää taktisia liikkeitä puolustukseen ja luodakseen painetta Venäjän hyökkäykseen tärkeillä alueilla.

Venäjä on ottanut haltuunsa yli 95 prosenttia Luhanskin hallintoalueesta ja jatkaa seuraavina päivinä Sjevjerodonetskin kaupungin miehityksen yrittämistä.

ISW:n mukaan Venäjä on saavuttanut useita voittoja viimeisen viikon aikana, mutta heidän hyökkäysoperaationsa on edelleen hidasta. Venäjän joukot ovat hyvin kuluneet ja niillä on vaikeuksia korvata lisämenetykset.

Toimitus

Toimitus