ISW: Venäläissotilaat saavat alle viikon koulutuksen, Wagner etulinjassa

Venäjän armeija kohtaa edelleen ongelmia kaatuneiden korvaamisessa ja turvautuvat huonosti valmistautuneisiin sopimussotilaisiin, Study of War -instituutti (ISW) kirjoittaa uusimmassa raportissaan.

ISW kirjoittaa, että uudet venäläissotilaat saavat vain kolmesta seitsemään päivään koulutusta ennen kuin heidät lähetetään kaikkein kiivaimpiin taisteluihin rintamalle. ISW perustaa kirjoituksensa BBC:n Venäjän toimintojen raportointiin.

BBC:n mukaan Venäjän armeijan hyökkäyksen kärki muodostuu nyt vapaaehtoisista, Rosgvardia-yksikön sotilaista ja Wagner-joukkojen palkkasotilaista eikä niinkään tavanomaisista yksiköistä.

Rosgvardia on Venäjän kansalliskaarti.

ISW:n mukaan Venäjän joukot kärsivät huonoista jalkaväen täydennysjoukoista Itä-Ukrainassa, mikä hidastaa heidän kykyään edetä kaupunkialueilla.

Venäjän armeija tarjoaa huomattavia taloudellisia kannusteita saadakseen uusia sotilaita. ISW kirjoittaa, että Venäjän armeija välittää koko ajan vähemmän siitä, miksi on uusien sotilaiden ikä, terveys tai rikostausta eivätkä muutkaan tavanomaiset vaatimukset ole enää samalla tavalla esteitä kuin ennen.

Ukrainan pääesikunnan mukaan Venäjän ilmavoimat on pakotettu värväämään reserviupseereita lyhyillä kolmen kuukauden sopimuksilla johtuen suurista tappioista myös upseerien keskuudessa. BBC:n mukaan Venäjän puolustusministeriö on luvannut maksaa vapaaehtoisten lainat ja velat houkutellakseen täydennysjoukkoja.

Ariel Huuhtanen

Ariel Huuhtanen