Jokisipilä: Lehdistö tekee työtä PS:n puolesta

Kriittinen lehdistö on tehnyt merkittävää vaalityötä perussuomalaisille, väittää Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä Sanna Ukkola Livessä. Jokisipilä on tutkinut asiaa ja kirjoittanut kirjan Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla.

Jokisipilä lainaa populismin tutkija Juha Herkmania, joka on sanonut, että lehdistöllä on normatiivinen tapa suhtautua populismiin. Lehdistö on enimmäkseen liberaalidemokraattinen ja suhtautuu toisin ajatteleviin varauksella. Jokisipilä katsoo lehdistön toistuvasti nostaneen esiin asioita perussuomalaisista, joita muista puolueista ei nosteta. Perussuomalaisilta kysytään esimerkiksi yhä uudelleen, irtisanoutuvatko he vanhoista rikoksistaan.

Jokisipilän mielestä perussuomalaiset käyttävät tätä tietoisesti hyväkseen. Tämä näkyi Halla-ahon jäähyväispuheessa, jossa hän suomi mediaa ja toisaalta siinä, miten perussuomalaiset kansanedustajat nostavat asioita esiin somessa.

Jokisipilä katsoo, että tämä sopii perussuomalaisten puoluestrategiaan. Perussuomalaiset eivät pyri saamaan mahdollisimman suurta kannatusta vaan pyrkivät vetoamaan noin neljännekseen äänestäjistä, jotka tuntevat vetoa arvokonservatiivisuuteen, maahanmuuttokriittisyyteen ja kansallismielisyyteen.

Ohjelma on katseltavissa AlfaTV:n Permannossa tästä linkistä.

Sanna Ukkola LIVE 4.10.2021 – AlfaTV (permanto.fi)

Toimitus

Toimitus