Jouni Ovaska: ”Keskusta ei mene hallitukseen”

Keskustan kautta aikain huonoin kannatus saa kansanedustaja Jouni Ovaskan myöntämään, ettei hallitus ole vaalien jälkeen puolueen näköpiirissä.

-Keskusta ei tällaisessa (kannatus)tilanteessa mene hallitukseen. Kannatuksen tulee nousta. Keskusta tekee kaikkensa ja julkaisee sellaisen vaaliohjelman, että se saa suomalaisten luottamuksen takaisin, Ovaska lupaili maanantain Sanna Ukkola Live -ohjelmassa. Hallitusneuvotteluihin vaadittavaa kannatuksen nousua hän ei suostunut määrittelemään kuin huomattavaksi.

Perussuomalaisten Lulu Ranne hyökkäsi kovin sanoin hallitusta ja keskustaa vastaan.

-Hallitus on ollut rikki alusta asti, Ranne totesi.

-Se ei pidä paikkaansa, hallitus on saanut sodan ja pandemian keskellä muun muassa sote-uudistuksia ja oppivelvollisuuden laajenemisen lävitse, Ovaska puolustautui.

Tämä ei ollut Ranteen mukaan saavutus.

-Hallitus on läpitunkenut uudistuksia, joilla ei ole merkitystä. Hallitus ei ole ratkonut ongelmia. Te(hallitus) ette ole suostuneet luopumaan mistään menoista ja tämä tulee olemaan iso asia jatkossa, Ranne jatkoi.

RKP:n Anders Adlercreutz toppuutteli kiivasta puhetta omalta osaltaan.

-Muistetaan että teillä(PS:lla) oli tasapaino aika lailla samoissa(vaihtoehtobudjetissa), Adlercreutz toppuutteli.

Kiivas keskustelu jatkui illan lähetyksessä niinikään hallituksen toimintavaikeuksista kuin saamelaislain käsittelyn tarpeellisuudesta.

Toimitus

Toimitus