Kai Mykkänen: Koko ikäluokkaa koskevaa asevelvollisuutta on selvitettävä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mielestä Suomen on otettava puolustusliitto Naton sisällä aktiivinen rooli.

– Kokoomus katsoo, että meidän on oltava aktiivinen avainpeluri. Meidän tulee määrätietoisesti edistää ratkaisua, jossa Suomeen voitaisiin sijoittaa Naton pysyviä monikansallisia toimintoja, kuten alueellinen komentokeskus tai arktisen alueen osaamiskeskus. Meidän on oltava kartalla ja mielissä – myös suurten Nato-maiden kotiyleisöjen silmissä, Mykkänen sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa Lappeenrannassa.

Mykkänen muistuttaa, että Nato-jäsenyydestä huolimatta vastuu Suomen turvallisuudesta on suomalaisilla itsellään. Hänen mielestään Suomen ratkaisu ylläpitää laajaa asevelvollisuusarmeijaa on ollut oikea. Mykkänen kuitenkin peräänkuuluttaa asevelvollisuuden ja varusmiespalveluksen uudistamista.

– Kokoomuksen puoluekokous asettui kesäkuussa kannattamaan asevelvollisuuden uudistamista siten, että selvitetään ennakkoluulottomasti myös koko ikäluokkaa koskevia kutsuntoja ja koko ikäluokkaa koskevaa asevelvollisuutta. Tavoitteen tulisi olla, että ikäluokan parhaat kyvyt olisivat kriisissä sukupuoleen katsomatta puolustusvoimien käytössä, kukin kykyjensä ja isänmaan tarpeiden kannalta tärkeimmissä tehtävissä, Mykkänen sanoi.

– On vuosi vuodelta vaikeampi perustella, miksi palvelukseen ei valikoida parhaita ja halukkaimpia suomalaisia sukupuolesta riippumatta, hän jatkoi.

Toimitus

Toimitus