Kai Mykkänen: Tämä on idioottimaisinta mitä nyt voi tehdä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kommentoi Twitterissä ydinvoiman alasajoa monessa Euroopan maassa.

Mykkänen jakaa Helsingin Sanomien artikkelin, jossa kerrotaan ydinvoiman alasajosta Belgiassa. Belgia on tehnyt Saksan ja Ruotsin tavoin periaatepäätöksen ydinvoimasta luopumisesta. Saksa on jo sulkenut useita reaktoreita.

– Ydinvoiman alasajo Euroopassa, tässä tapauksessa Belgiassa, on idioottimaisinta mitä tässä tilanteessa voi tehdä. Kaasuriippuvuus on jo muutenkin huipussaan ja energian hinnat uhkaavat aiheuttaa vastaliikkeen, joka vaikeuttaa järkeviäkin ilmastotoimia, Mykkänen kirjoittaa.

Belgia aikoo Saksan tavoin lisätä maakaasun ja nesteytetyn maakaasun käyttöä ylimenokauden ajan ennen uusiutuviin energialähteisiin siirtymistä.

Noin puolet Euroopan unionin käyttämästä maakaasusta tulee tällä hetkellä Venäjältä. Erityisesti itäisen Keski-Euroopan maat ovat riippuvaisia maakaasusta. Länsi-Euroopassa maakaasua saadaan myös muun muassa Norjasta ja laivoilla nesteytetyssä muodossa eli LNG:nä.

Toimitus

Toimitus