Kalervo Kummola: Hitlerkin sekoitti urheilun ja politiikan

Venäjän sulkeminen pois kaikista urheilukisoista, mukaan lukien jääkiekon MM-kisat Suomessa tänä vuonna, puhuttaa myös jääkiekkopomo Kalervo Kummolaa.

– Tässä vaiheessa minulla on siitä hyvin vähän sanottavaa.

Tilanne on hankala ja ikävä. Katsotaan nyt, mihin tämä kääntyy. Toivottavasti tilanne ei eskaloidu Itä-Ukrainassa. Toivotaan, että järki voittaa, Kummola kommentoi AlfaTV Uutisille.

Hän pitää ongelmallisena myös Jokereiden tilannetta KHL:ssä.

– ­Jokereiden tilanne on myös hankala. Ainakin Fan Club otti aika kovasti kantaa. En nyt tässä vaiheessa uskalla sanoa kovin paljon vielä. Toivotaan, että homma menee parempaan suuntaan. Tässä on maailma ollut aika yhtenäisesti Venäjää vastaan.

Kummolan mukaan urheilua ja politiikkaa on mahdoton pitää erillään.

– Ne ovat lähes aina kulkeneet käsi kädessä. Urheilua on käytetty politiikan välineenä ja päinvastoin. Hitler oli hyvä esimerkki oli aikoinaan, mikä näkyi vuonna 1936 Garmisch-Partenkirchenin talviolympialaisissa ja Berliinin kesäolympialaisissa. Suomi vuonna 1912 ilman sopimuksia kulki jo kylttinsä alla olympialaisissa, kiekkopomo muistelee.

Hän muistelee myös Melbournen olympiakisoja vuodelta 1956, jolloin oli kolme erilaista boikottia.

–­Osa maista boikotoi Suezin kriisin takia, osa Unkarin miehityksen takia ja Kiina sen takia, että Taiwan sai osallistua sinne. Näitä on ollut aina, mutta ei niitä voi erottaa toisistaan.

Toimitus

Toimitus