Kärnä kunnianloukkaussyytteestään: Syytteen aihe naurettava

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä pitää saamansa kunnianloukkaussyytteen aihetta naurettavana.

– Totta kai syytteeseen pitää aina suhtautua vakavasti, mutta syytteen aihetta pidän naurettavana ja tulen kyllä puolustautumaan ja käymään tämän prosessin loppuun saakka, Kärnä kommentoi aihetta vieraillessaan maanantai-iltana AlfaTV:n Sanna Ukkola Live -ajankohtaisohjelmassa.

Kärnä kertoi saamastaan syytteestä Twitterissä viime viikon tiistaina. Kärnää epäillään valtiosääntöoikeuden professorin Tuomas Ojasen kunnianloukkauksesta.

Myös alkuperäinen tapaus käynnistyi Kärnän Twitter-viestittelystä. Viime vuoden joulukuussa Kärnä oli kirjoittanut Twitteriin vihjaavan kysymyksen siitä, kuka oli kirjoittanut vihreiden vastalauseen perustuslakivaliokunnan mietintöön ministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministerivastuuasiassa.

Kärnän twiitissä oli mainittu nimeltä professori Ojanen. Pian tämän jälkeen Ojanen kertoi tehneensä asiassa rikosilmoituksen. Ojasen mukaan hänestä on esitetty selvästi valheellista tietoa.

Ojanen on usein toiminut eduskunnan perustuslakivaliokunnassa kuultavana asiantuntijana. Kärnän mukana hänen saamansa syyte saattaisi rajoittaa kansanedustajan sananvapautta:

– Katson että tässä on kyse eduskunnan toimintatavoista ja pidän hivenen ongelmallisena sitä, että meillä kuullaan sellaisia julkisessa virassa olevia asiantuntijoita, jotka hyvin palkattuina viedään sinne eduskuntaan ja jos heidän kanssaan käydään poliittista keskustelua niin sitten syyte uhkaa, ja näen että se jollain tavalla saattaa jopa rajoittaa kansanedustajan ilmaisuvapautta. Pidän nyt tärkeänä, että perustuslakivaliokunta tästä asiasta tulee keskustelun käymään, Kärnä sanoi lähetyksessä.

Valiokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) on kertonut, että aikoo varata valiokunnalle mahdollisuuden keskustella asiasta.

Katso Sanna Ukkola Liven koko lähetys Permanto.fi -palvelussa.

Illan jaksossa kansanedustajat Mikko Kärnä (kesk.) ja Inka Hopsu (vihr.) keskustelivat Helsingin kaupungin päätöksestä lopettaa liharuokien tarjoilu tilaisuuksissaan.

Lähetyksen toisessa osiossa toimittajat Tapio Sadeoja ja Reijo Ruokanen vuorostaan keskustelivat mielipidevallasta ja moniäänisyydestä suomalaisessa mediassa.

Toimitus

Toimitus