Keskustan Jouni Ovaska: Nato-henki muuttumassa eduskunnassa

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen Jouni Ovaska arvioi, että se mikä näkyy gallupeissa kansan liimautumisena Natoon, näkyy myös eduskunnassa. Nato-myönteisyys on kasvussa.

– Koko eduskunnan osalta on muutosta, puoluekannasta riippumatta. Henki on muuttunut. Ne jotka vastustaneet tai olleet neutraaleja, ovat myönteisempiä Natolle, Ovaska sanoi AlfaTV:n Viikon Parkkonen -ohjelmassa.

Keskusta on perinteisesti pitänyt kiinn siitä, että Suomi ei kuulu sotilasliittoihin. Uusimman mittauksen mukaan kuitenkin keskustan kannattajista peräti 67 prosenttia kannattaa Natoon liittymistä.

Ovaskan mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan muuttaa lännen ja Venäjän suhteita vuosikymmeniksi. Omaa Nato-kantaansa Ovaska vielä pohtii.

– Olen rehellisesti vastannut (kyselyihin) että en osaa sanoa, Ovaska vastaa.

Hänen mukaansa ulkoasiainvaliokunta ei ole vielä ehtinyt kaikkea tietoa prosessoimaan, mitä sodan alkamisen jälkeen on saatu. Kannanmuodostus on siis tekeillä.

Ohjelmassa vieraillut kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman toisti kantansa, että Suomen on syytä liittyä Natoon, ja sen aika on nyt.

Katso Viikon Parkkonen kokonaisuudessan tästä.

 

Toimitus

Toimitus