Keskustan eduskuntaryhmä yksimielisesti Naton taakse

Aikaisemmin Natoon liittymistä vastustanut keskusta asettuu nyt laajalla rintamalla Suomen Nato-jäsenyyden taakse.

Puolueen eduskuntaryhmä päätti torstain kokouksessaan yksimielisesti kannattaa Nato-jäsenyyden hakemista. Jo aikaisemmin keskustan puoluevaltuusto muutti käytännössä yksimielisesti puolueen virallista linjausta, joka tähän kevääseen saakka on vastustanut sotilaallista liittoutumista.

Alkuviikosta puolestaan keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko kirjoitti Twitterissä kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Keskustan eduskuntaryhmä perustelee päätöstään muuttuneella turvallisuusympäristöllä. Samalla ryhmä antaa tukensa valtiojohdon toiminnalle.

– Suomen turvallisuuden kannalta keskeistä työtä on tehty tasavallan presidentin johdolla päättäväisesti ja viivyttelemättä. Hallitus- ja oppositiorajat on ylitetty, jotta on voitu löytää mahdollisimman yhtenäinen näkemys turvallisuusympäristön muutoksen vaatimista johtopäätöksistä, eduskuntaryhmä toteaa tiedotteessaan.

– Ratkaisut tehdään niin, että vahvistamme Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja maamme kansainvälistä asemaa. Tavoitteenamme on rauhan, vakauden ja turvallisuuden jatkuminen Suomessa ja lähialueillamme.

Keskustan eduskuntaryhmän mukaan Suomen Nato-jäsenyys on “askel Suomen, Pohjolan ja laajemmin Pohjois-Euroopan turvallisuuden ja vakauden vahvistamiseksi”.

Toimitus

Toimitus