Keskustan Könttä: Marinin otettava johtajuus takaisin – “tilanne on hämmentävä”

LKS 20190605 Kansanedustaja Joonas Könttä keskustan puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa eduskunnan Pikkuparlamentissa Helsingissä 5. kesäkuuta 2019. Keskustan sääntöjen mukaisesti puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous päättää, osallistuuko Keskusta hallitusvastuuseen aikaansaadun neuvottelutuloksen pohjalta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä on kritisoinut julkisuudessa kovin sanoin pääministeri Sanna Marinin johtajuutta ja roolia koronakriisin hoidossa.

–Koronakriisin alussa hänen johtamistapansa oli selkeä. Kriisin pitkittyessä hän ei ole osoittanut sitä johtajuutta, joka hänen kuuluisi ottaa. Elämme kriisin keskellä ja silloin pääministerin pitää otta johtajuus. Jos hän ei ota sitä nyt, niin milloin, Könttä kommentoi AlfaTV Uutisille.

Köntän mukaan kansalaisten silmissä tilanne ei näytä hyvältä.

–Ohjeet ovat epämääräisiä ja ministerit kommentoivat toisiaan julkisuuden kautta. Tilanne on hämmentävä.

Hänen mukaansa on ymmärrettävää, että eri alueilla on erilaisia rajoituksia, mutta ohjeiden ristiriitaisuus ei ole kenenkään etu.

Könttä muistuttaa, että koronakriisin hoitoon ei tulisi suhtautua ideologisia rajoja rakentaen.

–Tässä asiassa on hyvä kuunnella kaikkia järkeviä neuvoja, tulivatpa ne hallituksen tai opposition kansanedustajilta. Koronakriisin alussa toimittiin näin ja sen mukaan olisi hyvä toimia myös tässä tilanteessa.

Toimitus

Toimitus