Kevin Spacey oikeuden eteen Britanniassa – syytetään useiden miesten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Syyttäjät antoivat viime kuussa luvan nostaa syytteet 62-vuotiasta Kevin Spaceyä vastaan, amerikkalaisnäyttelijää syytetään useisiin miehiin kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Näyttelijä sai myös lisäsyytteen henkilön kohdistuneesta seksuaalisesta toiminnasta, joka tapahtui ilman uhrin suostumusta. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa tänään Britanniassa, uutisoi Reuters.

Poliisi on kertonut, että väitetyt teot tapahtuivat maaliskuun 2005 ja huhtikuun 2013 välisenä aikana – neljä pääkaupungissa Lontoossa ja yksi Gloucestershiressä. Tapaus koskee yhtä miestä, joka on nyt 40-vuotias, sekä kahta, nyt 30-vuotiasta miestä.

Spacey, joka voitti Oscarin American Beauty -elokuvasta 1990-luvulla, on sanonut olevansa valmis puolustamaan itseään Britanniassa, ja on luottavainen, että hänet tullaan toteamaan oikeudessa syyttömäksi.

Aikanaan yksi Hollywoodin kirkkaimmista tähdistä on suurelta osin kadonnut julkisuudesta sen jälkeen, kun häntä syytettiin seksuaalirikoksesta viisi vuotta sitten.

Marraskuussa 2017 Lontoon Old Vic -teatteri kertoi saaneensa 20 erillistä ilmoitusta Spaceyn sopimattomasta käytöksestä 20 mieheltä, jotka olivat olleet tekemisissä hänen kanssaan teatterissa tai sen yhteydessä vuosina 1995-2013.

Heini Röyskö

Heini Röyskö