Kirkkohäät mielessä? – Hääyö-tapahtumia järjestetään ympäri Suomen helmikuussa

Suomen evankelis-luterilaisissa kirkoissa järjestetään ympäri Suomen helmikuussa Hääyö-tapahtumia, joissa pääsee vaivattomasti naimisiin.

– Seurakunta tarjoaa puitteet ja järjestää tarvittaessa avioliiton todistajat, riittää kun hoidatte esteidentutkinnan ja järjestätte itsenne paikalle!

Näin luvataan Helsingin Kulosaaren seurakunnasta, jossa seuraava Hääyö-tapahtuma järjestetään sunnuntaina 20.2.2022 klo 18-21.

Espoon tuomikirkossa puolestaan Wihkiyö-tapahtuma järjestetään 22. helmikuuta. Kun tapahtuma järjestettiin viimeksi vuoden 2020 alussa, vihkiajat täyttyivät Espoossa nopeasti ja pareja vihittiin yhdeksän tunnin aikana aina puolen tunnin välein – kaikkiaan 18 paria.

Varaa vihkiaika etukäteen

Ketään ei vihitä Hääyö-tapahtumissa liukuhihnalta, vaan vihkimiseen kukin pari varaa oman vihkiaikansa. Pienillä paikkakunnilla voi pirauttaa suoraan papille, isommilla paikkakunnilla aika varataan esimerkiksi seurakunnan palvelukeskuksesta. Vihkimisen vaatima avioliiton esteiden tutkinta ottaa myös aikansa, Espoossa se vie vähintään viikon.

Hääyö-tapahtumia vietetään myös eksoottisissa maisemissa. Esimerkiksi Äkäslompolossa, seitsemän tunturin kupeessa sijaitsevassa Pyhän Laurin kappelissa vietetään hääyötä 22.2.2022. Samana päivänä pääsee vihille myös Saariselän kappelissa ja Revontulikappelissa Pyhätunturilla.

Toimitus

Toimitus