Kohtasin Jyrki Kasvin lämpiössä, hän katsoi tulevaisuuteen

LKS 20211117 LKS 20180515 Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jyrki Kasvi poseerasi ennen pääkaupunkiseudun kaupunkien Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan valtuustojen yhteiskokousta Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla 15. toukokuuta 2018. Valtuustot kokoontuivat keskustelemaan maakunta- ja sote-uudistuksesta. Samassa yhteydessä kaupunginvaltuustot pitivät kokouksen, jossa ne käsittelivät asiasta annettavaa yhteistä lausuntoa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Vihreiden entinen kansanedustaja ja journalisti Jyrki Kasvi on menehtynyt syöpään myöhään eilen illalla, vihreät uutisoi. Kasvi sairasti vuodesta 2003 virtsarakon syöpää. Kasvi oli kuolleessaan 57-vuotias. Hän toimi kansanedustajana kolme kautta eduskunnassa. Puheenjohtaja Maria Ohisalo luonnehti vihreiden tiedotteessa Jyrki Kasvin panosta suomalaiselle tietoturva- ja digipolitiikalle korvaamattomaksi.

Jyrki Kasvi vieraili kaksi viikkoa sitten Sanna Ukkola Live -ohjelmassa. Kohtasin Kasvin ennen lähetystä lämpiössä. Hän kertoi minulle innostuneesti ensi vuonna ilmestyvästä elämänkerrastaan. Kasvi sanoi kirjoittaneensa teoksen muun muassa siksi, että hänen mahdollisesti tulevat lapsenlapsensa tulisivat tietämään, millainen ihminen hän oli. Kasvi keskittyi elämänsä loppuun asti tulevaisuuteen.

Kasvi harmitteli minulle ainoastaan sitä, että hän sairastui syöpähoitojen kannalta väärään aikaan. Hän uskoi vahvasti siihen, että hänen sairastamansa syövän hoito tulee olemaan jo kolmen vuoden päästä aivan toisella tasolla.

Vihreiden mukaan Jyrki Kasvin läheiset toivovat yksityisyyttä ja rauhaa surun keskellä.

 

Toimitus

Toimitus