Kreml: Mikään lopputulos Ukrainassa ei oikeuta Venäjää käyttämään ydinaseita

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi amerikkalaisen PSB:n haastattelussa, että Venäjä käyttää ydinaseita vain, mikäli se katsoo maan olemassaolon vaarantuvan.

-Mikään lopputulos Ukrainan operaatiossa ei tietenkään ole tällainen syy käyttää ydinaseita. Meillä on turvallisuuskonsepti, joka hyvin selvästi sanoo, että vain silloin kun meillä on maan olemassoloon kohdistuva uhka voimme käyttää ja käytämme ydinaseita tämä uhkan eliminoimiseksi. 

Peskovilta kysyttiin mitä mieltä hän on siitä, että presidentti Biden kutsui Putinia murhaajaksi ja ettei hänen tulisi olla enää vallassa. 

-Se on henkilökohtainen loukkaus. Eikä ole Yhdysvaltain presidentin asia päättää kuka on tai kenestä tulee Venäjän presidentti. 

Presidentti Biden sanoi Puolassa viikonloppuna jonkinlaisena ”improvisoituna” kommenttina, että ”Luojan tähden, tämä mies ei voi jatkaa vallassa”. 

Peskov kielsi haastattelussa, että venäläisjoukot olisivat iskeneet tahallaan siviilikohteisiin, vaikka sellaisesta onkin runsaasti todisteita ja Kansainvälinen rikostuomioistuin on aloittanut tutkinnan Venäjän tekemistä sotarikoksista. 

Toimitus

Toimitus