Kuleban ja Lavrovin tapaaminen päättyy ilman tuloksia, Lavrov: Venäjä ei aio hyökätä muihin maihin

Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kuleban ja Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin tapaaminen Turkin Antalyassa jäi tuloksettomaksi, kertoo Kyiev Independent. Tarkoitus oli sopia 24 tunnin tulitauosta ja Venäjän joukkojen saartaman Mariupolin kaupungin evakuoimisesta. 

Kuleban mukaan tuloksia ei saatu, koska Lavrovilla ei ollut mandaattia tehdä sopimuksia. 

-Tulin tänne humanitaarisin aikein, tarkoituksena lähteä pois neuvotteluista mukanani sopimus humanitaarisen käytävän järjestämisestä Mariupoliin. Olen valmis uuteen tapaamiseen, mikäli näköpiirissä on ratkaisuja. 

Venäläisten piirittämä Mariupol on ollut kovien ilmaiskujen kohteena. Ja yritykset evakuoida kärsineet siviilit ovat epäonnistuneet jo kolme kertaa venäläisten rikottua tulitaukoa. 

Kuleba kuvasi tilannetta kaupungissa apokalyptiseksi ja siellä olevan lähes 3000 melkein vastasyntynyttä lasta –  kaupungissa jossa ei ole lääkkeitä eikä ruokaa. 

-Venäjä pitää edelleen liki 400 000 ihmistä panttivankeina Mariupolissa ja estää humanitaarisen avun ja evakuoinnit. Silmitön tykkituli ja ilmaiskut jatkuvat. 

Kaupungin pormestarin tiedottaja Petro Andriushchenko kertoi aikaisemmin tänään, että virallisia kuolonuhreja kaupungissa on 1207, mutta todellinen uhrimäärä on paljon korkeampi. Suurinta osaa raunioista ei ole jatkuvan tuen vuoksi pystytty edes raivaamaan kuolleiden tai haavoittuneiden etsintää varten. 

Venäjän ulkoministri Sergei Lavrov on BBC:n mukaan kertonut Venäjän erikoisoperaation sujuvan hyvin ja että Venäjällä ei ole aikomusta hyökätä muihin maihin, niin kuin se ei hänen mukaansa ole hyökännyt Ukrainaankaan. 

Lavrov syytti länttä vaarallisesta pelistä, kun se aseistaa Ukrainaa. 

Toimitus

Toimitus