Kunta-alalla päästy tänään sopuun, Tehy ja Super lakkoilevat edelleen

JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat ovat saavuttaneet kunta-alan sopimusten osalta neuvottelutuloksen tänään. Neuvotteluja käytiin viime perjantaina aamusta pitkälle iltaan ja lopullinen päätös syntyi tänään aamulla.

Neuvottelutulos siirtyy seuraavaksi neuvotteluosapuolten hallintojen käsittelyyn. Jukon neuvottelukunnat ja hallitus kokoontuvat huomenna tiistaina ja sopimuksen sisällöstä kerrotaan, jos kaikkien järjestöjen hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen.

Jukon työtaistelu on ollut laajin kunta-alaa koskeva työtaistelu vuosikymmeniin. Jukolainen kenttä koostuu vaativaa asiantuntijatyötä tekevistä ja esihenkilöinä työskentelevistä  korkeakoulutetuista palkansaajista, kuten opettajista, lääkäreistä ja kunta-alan hallintohenkilöistä. Hoitajajärjestöt Tehy ja Super ovat neuvottelutuloksen ulkopuolella ja ovat uhanneet mm. joukkoirtisanoutumisilla, mikäli järjestöjä miellyttävää palkkaratkaisua ei synny. Neuvotteluja on käyty useamman kuukauden ajan, koska kuntakentällä ei ole varaa palkankorotuksiin.

 

 

Toimitus

Toimitus