Kurvinen puuhaa uutta tukipakettia

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen paljasti maanantain Sanna Ukkola Live ohjelmassa, että maaseudulle suunnitellaan vielä uutta tukipakettia tälle hallituskaudelle.

-Voin vahvistaa, että hallitus on keskustellut siitä, voitaisiinko vielä yksi tukipaketti sähkön ja lannoitekustannusten hoitoon järjestää. Se kohdentuu erityisesti aktiivitiloille ja kotieläintiloille, Kurvinen kertoi maanantain lähetyksessä.

Ministeri Kurvinen puuhaa myös laajempaa keskustelua eduskunnassa maaseudun tilanteesta.

-Aion kutsua kaikki puolueet koolle puhumaan maaseudun ongelmista. Haluan myös kuulla, kannattaako oppositio maaseudun tukemista. Nämä ovat asioita, joita pitää hoitaa myös seuraavassa hallituksessa, Kurvinen totesi.

Sen sijaan kritiikkiä liian hitaasta toiminnasta metsien ennallistamisesityksen ympärillä Kurvinen ei suostu ottamaan vastaan, eikä hän myöskään pelkää aiheesta tulevaa välikysymystä.

-Olemme selvinneet paljon pahemmistakin asioista. Ihmiset eivät ymmärrä, että keskustelu tämän asian ympärillä on vasta alussa ja se tulee viemään vuosia.

Erityisterveiset Kurvinen lähetti oppositiopuolue kokoomukselle.

-On mielestäni täysin perusteeton väite, että olisimme(hallituksessa) toimineet väärin. Kokoomus käyttäytyy kaksinaamaisesti ja tekopyhästi. Kokoomuksella ei ole puhtaita pahveja tässä asiassa. Jos toista haukkuu, on itse, kuten koulunpihalla sanottiin, Kurvinen summaa.

-Marssi on vasta lähtenyt liikkeelle. Tämä asia jää seuraavalle eduskunnalle ja seuraavalle hallitukselle.

Toimitus

Toimitus