Kyösti Kakkonen lataa: Yrittäjävihamielisen hallituksen johdossa on ”sekoileva”pääministeri

Kauppaneuvos, muun muassa Tokmannia aikanaan johtanut Kyösti Kakkonen ihmettelee kovin sanoin pääministeri Sanna Marinin ympärillä pyörinyttä kohua ja arvioi sen heikentäneen pahasti pääministerin uskottavuutta.

– Kannan huolta siitä, mitä tämä pääministermmime sekoilee tällä hetkellä. Kun yhdistetään pääministeri ja huumetesti, niin siitä saadaan aika mehevä juttu tuolla maailmalla aikaan.

– Kun hän menee seuraavaan tärkeään kokoukseen, niin siellä katsotaan, onko tämä se huumehörhö Suomesta. Onko uskottavuutta tai luotettavuutta tämän jälkeen, Kakkonen ihmetteli, AlfaTV:n Se on Soini -ohjelmassa keskiviikkona.

Kakkonen pitää mahdollisena sitäkin, että pääministeri ohjaa julkisuuttaan tiedostaen, että otettu kuvamateriaali voi levitä julkisuuteen.

– Onko tämä Marinin itsensä tarkoituksella aikaansaamaa isoa showpeliä, kun hän on toistuvasti ja tietoisesti näitä hurlumhei-hippaloita järjestänyt. Sinne otetaan porukkaa, joka etukäteisesti tietäen levittää tätä materiaalia, Kakkonen kysyy ja pitää tällaista skenaariota ”kaksinaamaisena”.

Kakkonen on muutenkin pettynyt hallituksen saavutuksiin talouskasvun ja yrittämisen suhteen. Esimerkkeinä hän mainitsee Neste Oilin ja UPM-Kymmenen investointien lipumisen pois Suomesta. ”Vihamielisiksi” hän tulkitsee puheet exit- tai miljoonääriverosta.

– On se aikamoista pelottelua, Kakkonen luonnehtii.

Hänen mukaansa edes infra pitäisi saada kuntoon Suomessa. Kakkosen mielestä Joensuussa ollaan kuin motissa 4,5 tunnin päästä Helsingistä, eivätkä esimerkiksi vientiyritykset pääse lentoyhteyksin tai nopealla junalla Helsinkiin.

– Jos olisimme kehittyneessä läntisessä maassa kuten Ranskassa tai Saksassa, niin 300 kilometrin (juna)matkaan kuluisi aikaa puolitoista tuntia.

Toimitus

Toimitus