Lähes puolet Donetskista on edelleen Ukrainan hallussa, mutta kovan venäläistulen kohteena

Ukrainalainen vapaaehtoisten ylläpitämä media UAposition on haastatellut Donetskin alueen ukrainalaista sotilasjohtajaa Pavlo Kirilenkoa. Hänen mukaansa Ukraina kontrolloi edelleen 45% Donetskin alueesta, mutta se on jatkuvan, erittäin kovan venäläistulen kohteena. 

-Donetsk ja Luhansk ovat kuumimmat paikat. Luhanskin alueen tärkein kaupunki on Lysitšansk ja siellä vihollinen etenee. Donetskin alueesta 45% on edelleen meidän hallussa ja se tulee myös olemaan. Olemme varmoja, että pysäytämme vihollisen ja vapautamme miehitetyt alueet. 

Liki puolet alueesta siis, vaikka kolmanneksen Venäjä miehitti jo kahdeksan vuotta sitten, ennen hyökkäystä koko Ukrainaan. 

-Tykkituli Donetskin alueella on tuhoisaa ja jatkuvaa. Alue ja rintama on suuri. Kaikkia asuma-alueita pommitetaan. Koko ajan. 

-Ne, jotka eivät ole lähteneet pois, pysyttelevät yleensä pommisuojissa lähellä rintamaa. Ihmiset saavat jonkin verran humanitaarista apua ja ruokaa. Mutta siellä on myös vaarallista, koska vihollinen käyttää erittäin raskaita aseita, tykkejä, ohjuksia ja lentokoneita. 

Toimitus

Toimitus