Lasse Lehtonen vastaan rokotusvastaiset – syytös propagandasta

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen otti kantaa pakkorokotuksiin keskiviikkoillalla Sanna Ukkola Livessä.

-Minusta on vielä paljon tehtävissä tämän rokotuskattavuuden lisäämiseksi ihan markkinoinnin ja propagandan keinoin, Lehtonen sanoi.

Sosiaalinen median rokotusvastaiset henkilöt tarttuivat Lehtosen käyttämään propaganda-sanaan. Moni katsoi, että Lehtosen käyttämä sana viittaa propagandaan siinä mielessä, että sillä pyrittäisiin levittämään aatetta. Toiset ottivat sen vitsinä tilanteen mielipuolisuudesta.

Tieteen termipankki määrittelee propagandan näin:

”Poliittisen ideologian järjestelmällinen levittäminen, millä pyritään voimakkaasti ja järjestelmällisesti vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen”

Mitä tarkoitit propagandalla?

-Itse propagoin jatkuvasti paitsi rokotuksia myös muita terveellisiä elämäntapoja. Rokotusten edistäminen on osa terveydenhoidon perustehtävää vakavien tautien ennalta ehkäisyssä. Rokotukset lisäävät hyvinvointia ja ovat tutkitusti vaikutuksiltaan parasta ehkäisevää terveydenhuoltoa, Lehtonen vastaa.

-Nyt propagandaa rokotusten hyödyistä ei terveysviranomaisten toimesta ole Suomessa tehty tarpeeksi eli toistan tältä osin kommenttini.

Kuitenkaan kaikkea propagandaa Lehtonen ei hyväksy.

-Rokotusvastaisen disinformaation levittämistä pidän sen sijaan halveksittavana toimintana, koska sen takia suomalaisia sairastuu ja kuolee, Lehtonen toteaa.

Toimitus

Toimitus