Latvia nimesi Venäjän terroristeja tukevaksi valtioksi

Latvian parlamentti on nimennyt Venäjän valtioksi, joka tukee terroristeja, The Guardian kirjoittaa. Julkilausumassaan parlamentti eli saeima vaati myös Euroopan unionia estämään venäläisturistien matkailun.

-Venäjä on toimittanut tukea ja rahoitusta terroristihallituksille ja -järjestöille jo vuosien ajan, suoraan ja epäsuoraan. Venäjä on ollut Syyrian Assadin hallinnon suurin aseiden toimittaja ja Skripalin perheen myrkytyksessä tai MH-17-lentokoneen alasampumisessa toimeenpanijana, julkilausumassa todetaan.

-Ukrainassa Venäjä on valinnut samanlaisen, julman, moraalittoman ja laittoman tavan toimia. Venäjä käyttää epätäsmällisiä ja kansainvälisesti kiellettyjä aseita ja ammuksia, kohdistaa iskut suhteettoman julmasti siviileihin ja julkisiin tiloihin.

Latvian yleisradioyhtiö kirjoittaa, että Venäjä käyttää parlamentin mukaan kärsimystä ja pelottelua välineinä yrittäessään lannistaa Ukrainan kansan ja asevoimat.

-Saeima huomioi Venäjän väkivallan siviilejä kohtaan, jota se käyttää poliittisiin päämääriin, terrorismina ja Venäjä valtiona, joka tukee terrorismia. Saeima pyytää samoin ajattelevia maita ilmaisemaan vastaavan mielipiteen.

Toimitus

Toimitus