Lehtikuvan Heikki Saukkomaa palkittiin Vuoden urheilukuvasta

Lehtikuvan Heikki Saukkomaa on palkittu Vuoden urheilukuvasta. Voittajaotos syntyi, kun Saukkomaa kuvasi olympiaedustaja Ari-Pekka Liukkosta Tokion olympialaisten 50 metrin vapaauinnin alkuerien yhteydessä viime heinäkuussa.

Saukkomaan mukaan Liukkonen jäi osuutensa jälkeen pitkäksi aikaa muiden uimareiden taakse, joten hän vain odotti hetkeä, jolloin saisi otettua jonkun kuvan pitkänhuiskeasta suomalaisesta. Kun tuo hetki sitten koitti, Saukkomaa ajatteli heti, että kuvasta tuli erilainen ja jotenkin jännittävä.
Liukkonen katselee siinä aika varovasti tulostaan, joka ei ollut niin hyvä kuin mitä tämä odotti.

– Muistaakseni lähetin sen suoraan kamerasta Suomeen. Kuvaa ei ole rajattu jälkeenpäin, Saukkomaa kertoo.

Heikki Saukkomaa on palkittu ja kokenut kuvaaja, joka on uransa aikana kiertänyt esimerkiksi kymmenet olympialaiset. Hän kertoo, että näissä arvokilpailuissa uinnin kuvaamiseen on yleensä tarjolla kaksi kuvauspaikkaa altaan tasolla. Paikka pitää valita etukäteen ja siitä ei saa liikkua eikä nousta seisomaankaan. Uintisessio kestää kolmisen tuntia.

Kuvajournalismi 2021 -kilpailun voittajat palkittiin Suomen kuvajournalistit ry:n julkistamistilaisuudessa 7. huhtikuuta. Kilpailu on Suomen vanhin ja ainoa kuvajournalismin ja dokumentaarisen kuvan kilpailu, johon osallistui tällä kertaa 72 kuvaajaa.

 

Toimitus

Toimitus