Lisää vihreitä Naton taakse – Alviina Alametsä: Tilanne on muuttunut

Jo toinen merkittävä vihreä poliitikko on kertonut julkisesti kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä kun vihreiden meppi Alviina Alametsä twiittasi kääntyneensä Nato-jäsenyyden kannattajaksi. 

-Turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut. Pitkän harkinnan jälkeen koen, että NATO-jäsenyys olisi tie varmistaa Suomen itsenäisyys ja rauha. Puolustusbudjettimme täyttää käytännössä jo Naton tavoitteet. Suomen kannattaa neuvotella Norjan tapaan NATO-sopimukseen omat ehtonsa.

Vihreä kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Atte Harjanne kertoi jo ennen uutta vuotta, että oikea hetki jäsenyyden hakemiselle on nyt.

-Oma kysymykseni ajankohtaisuuspohdintaan liittyen on, että milloin Nato-jäsenyys muuttuu ajankohtaiseksi, jos ei nyt? Ymmärrän, että nykyinen ovensuussa pysyttely on poliittisesti houkuttelevaa ja sille on myös turvallisuuspoliittisia perusteluja. Samalla minusta on selvää, että seuraukset siitä, että päätökseen ei kyetä sen ollessa vielä mahdollista ovat valtavan paljon vakavampia kuin siinä tapauksessa, että liitymme jotenkin etuajassa tai väärässä hetkessä. Se kuuluisa Nato-optio olisikin syytä lunastaa viipymättä.

Keskustelu Suomen Nato-jäsenyydestä taitaa tällä hetkellä käydä kiihkeämpänä kuin koskaan Ukrainan tilanteen ja Venäjän presidentti Putinin uhkavaatimusten takia. 

Toimitus

Toimitus