Maksettujen palkkojen määrä noussut selvästi viime vuodesta

Työntekijöille maksettujen palkkojen määrä eli palkkasumma on noussut heinä-syyskuussa kuusi prosenttia vuoden takaisesta, selviää Tilastokeskuksen tuoreesta selvityksestä.

Yksityisellä sektorilla palkkasumma nousi julkista puolta enemmän, yhteensä 6,9 prosenttia. Julkisella sektorilla palkkasumma nousi vuoden takaisesta 4,9 prosenttia.

Vuosi sitten heinä-syyskuussa yksityisen sektorin palkkasumma laski yhden prosentin ja nousi 2,3 prosenttia julkisella sektorilla edellisvuoteen verrattuna.

Palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa kaikilla päätoimialoilla. Suurin palkkasumman kasvu tapahtui terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden toimialalla. Kasvua oli 9,5 prosenttia. Myös muiden palveluiden, yksityisen koulutuksen, teollisuuden ja kaupan toimialoilla kasvu oli yli viisi prosenttia. Alle viiteen prosenttiin jäätiin rakentamisen ja rahoituksen toimialoilla.

Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset kuten esimerkiksi koronapandemian aiheuttamat muutokset.

Toimitus

Toimitus