Marin ja Orpo riitelivät hoitajamitoituksesta, ”tämä on teidän vastuullanne nyt”

Kysymys hoitajamitoituksesta nostatti tunteita tänään Kuntamarkkinoiden puheenjohtajatentissä. Pääministeri Sanna Marin ja gallupjohdossa olevan oppositiopuolueen kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ottivat asiasta kiivaasti yhteen, kun Orpo vaati hallitukselta toimia ja Marin penäsi, mitä kokoomus on tehnyt asian hyväksi.

Orpo katsoo, että tilanne hoitajamitoituksen suhteen on muuttunut. Aluksi siitä oli olemassa yhteinen tahto, mutta sittemmin hoitajista on tullut huutava pula. Orpo vaatiikin, että hoitajamitoituksesta täytyy joustaa eikä sen ajankohdan siirtäminen enää riitä vastaukseksi. Ilman muutosta hoitajakriisi pahenee, Orpo perusteli.

Orpo vaati hallitukselta vastauksia siihen, miten hoitajamitoitusasia hoidetaan.

Marin ihmetteli kokoomuksen mielenmuutosta. Hänen mielestään hoitajamitoitus on tarpeellinen ja siitä tulee pitää kiinni jatkossakin. Uudistuksen voimaantuloa joudutaan Marinin mukaan tarkastelemaan ja hän ehdottaakin väliportaita sen sujuvoittamiseksi.

-Mutta kokoomuksen vastaus on, ettei tehdä mitään. Ei mitoituksia, ei lisää koulutuspaikkoja, ei paranneta palveluita ja jätetään vanhukset heitteille, Marin sanoo.

-Mitä te olette tehneet, kun olitte hallitusvastuussa? Ette mitään! Marin lataa Orpolle.

Orpolla oli Marinille vastaus valmiina.

-SDP on neljä vuotta hoitanut asiaa. Vastaus on ollut: ”mutta kun kokoomus”, Orpo vastaa.

-Tämä on nyt teidän vastuullanne. Meillä on oikeus kysyä sitä teiltä.

Myös hallituspuolue keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on sitä mieltä, että hoitajamitoitusta ei voida toteuttaa siten, miten se oli suunniteltu.

Toimitus

Toimitus