Marin: Suomi valmis lisäämään aseapua Ukrainalle – ”Venäjä ei saa voittaa”  

SDP:n puoluejohto ja ministeriryhmä ovat keskiviikkona koolla Lahdessa ja torstaina Hämeenlinnassa.

Kokouksen aluksi Lahden Sibeliustalolla puhunut SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin nosti esiin Ukrainan tilanteen. Tänään keskiviikkona on Ukrainan itsenäisyyspäivä ja samalla tulee kuluneeksi puoli vuotta Venäjän hyökkäyksen alkamisesta.

– Huomion tulee pysyä Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan. Euroopan unionin yhtenäisyys on meille olemassaolon kysymys. Meidän on oltava hyvin selviä siinä, että Venäjä ei saa voittaa sotaa. On Ukrainan asia kertoa millä ehdoin rauhasta neuvotellaan. Tehtävämme on tukea Ukrainaa tähän pääsemiseksi, Marin totesi.

Marin sanoi EU:n pystyvän yhtenäisyyteen, mutta sen onnistuminen ”vaatii silti johtajuutta jokaiselta eurooppalaiselta päättäjältä”.

Pääministerin mukaan Suomi ajaa edelleen Venäjän vastaisten pakotteiden laajennuksia.

– Viisumirajoitukset on yksi keino tehdä selväksi Venäjälle, että sodan jatkuessa suhteet eivät voi olla normaalit millään alalla. Venäläiset ovat saattaneet tähän asti helposti ajatella, että Venäjän sota ei kosketa heitä. Tämän tulee loppua.

Marin sanoi, että Suomi on niin ikään valmistautunut lisäämään apuaan Ukrainalle.

– Suomi on valmis myös muihin uusiin päätöksiin Ukrainan tukemiseksi, lisäämään aseiden toimittamista jo lahjoitettujen seitsemän asepaketin lisäksi sekä etsimään uusia keinoja kuten ukrainalaisten kouluttamista. Rohkaisen kansalaisia ja suomalaisyrityksiä kaikilla aloilla jatkamaan apuaan.

Toimitus

Toimitus