Marko Kilpi Marinin jupakasta: Kesärannan turvallisuudesta ei voi tinkiä

Marko Kilpi

Poliisikansanedustaja Marko Kilpi (kok.) pitää tärkeänä, että turvallisuudesta ei tingitä pääministerin virka-asunnon portilla, vaikka kyseessä olisi joukko pääministerin ravintolaillasta jatkoille tulevia ystäviä.
Ilta-Sanomat uutisoi perjantaina Kesärannan aiemmista bileistä, joissa pääministeri  oli koonnut artisteista ja heidän tutuistaan 20-30 ryhmän, joka oli lähtenyt Kesärantaan kahden aikaan yöllä viidellä tilataksilla.  Vieraiden henkilötietoja ei tarkistettu Kesärannan portilla.
–Pääministerillä on oikeus yksityiselämään, mutta Kesäranta on valtionjohdon ja heidän virallisten vieraidensa turvallisuuden kannalta paikka, jossa ei ehkä ensimmäisenä kannattaisi järjestää jatkoja sattumanvaraiselle tuntemattomalle vierasjoukolle.
–Lähtökohtaisesti näkisin kuitenkin niin, että turvallisuuden ylläpito näinkin tärkeässä kohteessa pitää olla tinkimätöntä ja tämä pitää myös turvattavan kohteen ymmärtää, Kilpi kommentoi AlfaTV Uutisille.
Valtioneuvoston kanslia ohjeistaa myös Kesärannan turvajärjestelyt. Turvajärjestelyistä on sovittava VNK:n kanssa.
– Turvalla on omat selkeät ja perustellut ohjeet ja määräykset siitä, miten yleisesti toimitaan ja kun niiden ohjeiden vastaisesti joudutaan toimimaan, asettaa se turvallisuushenkilöstönkin hankalaan ja hämmentäväänkin tilanteeseen.
Kilven mukaan poikkeamiin liittyy myös riskejä.
– Usein tahtoo olla niin, että jos jotain ikävää tapahtuu, silloin siihen liittyy myös jokin virhe tai poikkeama tavallisesta toimintatavoista ja käytännöistä, Kilpi muistuttaa.
Myös toinen poliisikansanedustaja, perussuomalainen Tom Packalén ottaa kantaa Kesärannan turvajärjestelyihin.
– Pääministerillä on oikeus yksityiselämään, mutta Kesäranta on valtionjohdon ja heidän virallisten vieraidensa turvallisuuden kannalta paikka, jossa ei ehkä ensimmäisenä kannattaisi järjestää jatkoja sattumanvaraiselle tuntemattomalle vierasjoukolle.

Toimitus

Toimitus