Matkustuskieltoja Afrikasta, Japani sulkee rajansa

LEHTIKUVA / AFP Phill Magakoe

Japani ilmoittaa, että se sulkee rajansa ulkomaalaisilta huomisesta tiistaista alkaen. Rajojen sulkemisen on tarkoitus olla väliaikainen toimenpide Japanin pääministeri Kishida Fumio sanoi tänään maanantaina. Asiasta kirjoittaa CNN.

Israel sulki rajansa ensimmäisenä maana ulkomaalaisilta. Ilmoitus siitä tuli lauantaina. Rajojen sulkemisen odotetaan kestävän ainakin kaksi viikkoa.

Useat maat, muun muassa Euroopan unionin maat, Yhdysvallat ja Australia ovat asettaneet matkustuskieltoja eteläisen Afrikan maille.

Uusi-Seelanti asetti tänään maanantaina vastaavanlaisen matkustuskiellon yhdeksälle eteläisen Afrikan maalle. Näiden maiden joukossa ovat muun muassa Etelä-Afrikka, Zimbabwe ja matkailustaan tunnettu Seychellit. Uuteen-Seelantiin voi matkustaa näistä maista vain Uuden-Seelannin kansalaiset.

Yhdysvaltain infektiotautien instituutin pääjohtaja Anthony Fauci totesi, että menee noin kaksi viikkoa ennen kuin tiedetään, kykeneekö koronaviruksen omikron-muunnos kiertämään nykyiset rokotteet.

Suuret lääkeyhtiöt ovat kertoneet, että kykenevät tuottamaan uuden rokotteen omikron-muunnosta vastaan sadassa päivässä.

Toimitus

Toimitus