Medvedev haukkuu Puolaa rajusti – venäläisiä valmistellaan sotaan?

Venäjän entinen presidentti ja pääministeri, nykyinen Venäjän turvallisuusneuvoston puheenjohtaja Dmitri Medvedev hyökkäsi eilen Telegram-tilillään rajusti Puolaa vastaan, kertoo Washington Examiner. Medvedevin mielestä Puolalla ja Venäjällä on pitkä yhteinen historia, mutta nykyään ”puolalaiset ovat valtameren takaisen seniilin harhaanjohtamia sätkynukkeja”. 

Medvedev kuvasi Puolaa ”poliittisten idioottien yhteisöksi” ja kertoi puolalaisten kärsivän pitkäaikaisesta ja patologisesta russofobiasta, joka johtaa tilanteeseen, jossa ”vajan lisäksi palaa koko talo”. 

– Ennemmin tai myöhemmin he ymmärtävät, että venäläisviha ei vahvista yhteiskuntaa eikä lisää hyvinvointia ja rauhallisuutta. 

Medvedev muistutti myös, että nimenomaan venäläisten armeija vapautti Puolan natseista aikanaan – siksi hän pitää neuvostomiehityksen vertaamista natsiaikoihin harhaanjohtavana ja vastenmielisenä retoriikkana. 

Ulkopuolisen korvissa Medvedevin puheet muistuttavat huomattavan paljon niitä puheita, joita Putin kohdisti Ukrainaan jo kauan ennen helmikuun 24. päivän hyökkäystä. 

Toimitus

Toimitus