Metsäjohtaja vakuuttaa: Glasgow’n metsäsopu ei vaikeuta Suomen metsäpolitiikkaa 

Metsää Vilkaharjulla Sulkavalla 12. elokuuta 2021. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Joukko valtioiden johtoa allekirjoitti tänään Skotlannin ilaastokokouksessa sopimuksen, jossa luvataan lopettaa metsien hävittäminen vuoteen 2030 mennessä. Ilmastokokouksessa puhunut presidentti Sauli Niinistömuistutti, kuinka Suomi investoin metsiinsä myös tulevaisuudessa.

–Meillä on parhaillaan käynnissä 96 miljoonan euron ohjelma, jossa tutkitaan ja pilotoidaan toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja siihen sopeutumiseksi maankäyttösektorilla, Niinistö totesi.

Tiistaisen päätöksen taustalla on maatalouskäyttöön tarkoitetun pinta-alan kasvu. Se aiheuttaa 80 prosenttia maailman metsäkadosta. Suomalaiseen, metsänhoitoon sopimuksella ei uskota olevan vaikutusta.

–Suomen kannalta ei ole syytä olla huolissaan. Meillä on kestävä metsätalous, joka ei aiheuta metsäkatoa, muistuttaa Metsäteollisuuden metsäjohtaja Karoliina Niemi AlfaTV Uutisille.

–Maataloudesta ja rakentamisesta johtuvaa metsäkatoa tapahtuu edelleen jonkin verran, ja sitä on tärkeää tarkastella. Vastapainoksi meillä on metsitysohjelma, jossa joutoalueita, turvetuotannosta vapautuneita alueita ja käytöstä poistuneita peltoja voidaan metsittää, Niemi kommentoi.

 

Toimitus

Toimitus