Metsäteollisuuden Timo Jaatinen: Käsittämätöntä, ettei Suomella ole metsäkantaa

LKS 20211104 LKS 20210820 Valtioneuvoston linna 20. elokuuta 2021. Valtioneuvoston linnassa pidetään ylimääräinen valtioneuvoston yleisistunto sekä ylimääräinen tasavallan presidentin esittely. Aiheena on Puolustusvoimien joukon lähettäminen Kabulin lentokentän alueelle. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Timo Jaatinen arvostelee kovin sanoin hallitusta, kun se ei vieläkään ottanut virallista kantaa EU:n komission esitykseen taksonomiasta.

– Tämä on käsittämätöntä, jos näin on. EU-komissio haluaa mikromanageerata metsänhoitoa, asiaa, joka kuuluu kansalliseen päätöksentekoon. Ja Suomen hallitus ei pysty muodostamaan kantaa. Hyvin yksinkertaista: esitystä on vastustettava ja aktiivisesti, Jaatinen kirjoittaa yhteisöpalvelu Twiterissä.

AlfaTV Uutiset kertoi aiemmin, ettei pääministeri Sanna Marin tuo EU-ministerivaliokuntaan taksonomiaa, joka  jakaa näkemyksiä hallituksessa. Keskustan mielestä Suomen tulee vastustaa komission esitystä ja saada siihen merkittäviä muutoksia, kun taas vihreät veisivät metsäsäätelyä pidemmälle.

Keskustan suunnalta ihmetellään sitä, että miten Suomi voi lobata EU:n sisällä omaa metsälinjaansa, jos sitä ei ole virallisesti määritelty hallituksen sisällä. Keskustalaiset halusivat kiirehtiä hallituksen päätöstä, mutta joutuivat pettymään.

Taksonomia määrittelee, mitkä rahoituskohteet ovat kestäviä. Yksi esityksen konkreettinen ilmentymä olisi se, että suomalaisten yli 13 hehtaaria metsää omistavien olisi raportoiva EU:lle kymmeniä vuosia metsänhoidostaan ja ilmastotoimenpiteistään.

Toimitus

Toimitus