Mika Aaltola ei aio ehdokkaaksi vaaleissa

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ei aio ehdokkaaksi tulevissa presidentinvaaleissa – eikä sitä ennen eduskuntavaaleissakaan. Aaltola kertoi asiasta Twitterissä.

-Ei minusta kannata olla huolissaan. On paljon muita huolenaiheita. Paljon myös yhteiskunnan sisäisiä pelkoja vaalien lähestyessä. Edessä on iso murroskausi ja jännitys erilaisista konsensuskaappauksista ja -siirtymistä on suurta. Ne konkretisoituvat helposti henkilöihin.

-En aio olla ehdolla tulevissa vaaleissa oli kyseessä eduskunta- tai presidentinvaalit. Elämässä muutakin, perhe, työ ja tutkimus. Ehkäpä jonain päivänä politiikka kiinnostaa. Ei minulla ole, tietääkseni, mitään politiikkakieltoakaan. Ilmoitan kyllä jos aikomukset muuttuisivat.

-Kiitokset vielä paljosta tuesta. Lukemattomia viestejä tullut, jossa ihmetellään pelkoa. Vinkki muille: Suomalaiset arvostavat asioiden rehellistä puntarointia ja läsnäoloa. Etäisyys tärkeinä hetkinä vieraannuttaa. Pitää olla omana itsenään läsnä, tunnistettavana olentona.

-Jatkan omaa tekemisteni. Elämässä hyvä vaihe. Lapsi, Kirsi ja olen kolmeen vuoteen julkaisut neljä kirjaa. Ulkopolitiikan keskustelija olen mielelläni. Se on intohimo. Luulen, että se myös minusta näkyy. Suurella sydämellä ja velvollisuudella suhtaudun roolini.

-Lopuksi, minusta oli hienoa huomata, että Suomessa olisi voitu valita jopa asiantuntija presidentiksi. Se antaa meistä valveutuneen ja sivistyneen kuvan ulospäin.

Toimitus

Toimitus