“Miljonääriverolle” happamat: “Jokainen voi miettiä, kuinka järkevää”

Vasemmistoliiton ehdotus ottaa käyttöön “miljonäärivero” olisi paluuta entiseen, huomauttaa Veronamaksajien toimitusjohtaja Teemu Lehtinen.

Hän jakaa Twitterissä kartan, joka osoittaa Euroopan maiden luopuneen varallisuusverosta. Vero on käytössä vain muutamassa Euroopan maassa.

– Heinäkuussa sataa veroideoita. Vasemmistoliitto haluaisi palauttaa Suomeen varallisuusveron, joka on enää kolmessa Euroopan maassa. Jokainen voi tykönään miettiä, kuinka järkevää olisi ottaa Suomessa käyttöön vero, josta kilpailijamme ovat luopuneet, Lehtinen tviittaa.

Vasemmistoliitto ehdottaa “miljonääriveron” käyttöönottoa yhtenä ratkaisuna saada lisäresursseja esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluihin. Miljonääriveroa kerättäisiin vuodessa 5000 euroa per miljoonan omaisuus.

Ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) on puolestaan kehottanut varakkaita vaikkapa realisoimaan omaisuuttaan, jos talouden näkymät heikkenevät.

Lehtinen on huomauttanut vasemmiston ehdotuksille, että Suomessa verotetaan kansainvälisesti verrattuna kevyesti pieniä tuloja ja raskaasti isoja.

Toimitus

Toimitus