Musiikkimuseo Fame on ehdokkaana vuoden eurooppalaiseksi museoksi 2022 

Musiikkimuseo Fame on nimetty ainoana suomalaisena museona ehdokkaaksi vuoden eurooppalaiseksi museoksi 2022. Palkinto on jaettu vuodesta 1977 lähtien ja palkinnon saajat julkistetaan toukokuussa 2022 järjestettävässä European Museum of the Year Award (EMYA) -konferenssissa Tartossa. Helsingin Pasilassa sijaitseva Musiikkimuseo Fame on elämyksellinen museo, jossa Suomen musiikkia esitellään monen musiikkilajin kautta teknologisia innovaatioita hyödyntäen.

10 uutta musiikin legendaa Suomen musiikin kunniagalleria 2022 -näyttelyssä 

Musiikkimuseo Famen ytimessä on Suomen musiikin kunniagalleriaa esittelevä näyttely. Tähän menneessä kunniagalleriaan on valittu 33 jäsentä. Suomen musiikkielämää edustava valintakomitea on valinnut nyt kymmenen uutta jäsentä ja legendaa Musiikkimuseo Famen vuoden 2022 Kunniagallerian päänäyttelyyn: Kaj Chydenius, Dingo, George de Godzinsky, Eino Grön, Paula Koivuniemi, Erja Lyytinen, Pave Maijanen, Oskar Merikanto, Jorma Panula ja Annikki Tähti. Näyttelyssä on esillä uniikkia esineistöä, kuvia, videoita, tarinoita ja haastatteluja.

Uusi päänäyttelykokonaisuus on avautunut yleisölle tänään perjantaina.

Aikaisemmin Suomen musiikin kunniagalleriaan valitut jäsenet ovat:

2020

Aino Ackté, Jean Sibelius, Georg Malmstén, Dallapé, Toivo Kärki, Reino Helismaa, Olavi Virta, Konsta Jylhä, Katri Helena, Juice Leskinen, Nightwish, Kaija Saariaho, Esa-Pekka Salonen ja Hurriganes.

2021

Danny, Laila Kinnunen, Värttinä, Harmony Sisters, Apocalyptica, Einojuhani Rautavaara, Juha ”Junnu” Vainio, Karita Mattila ja Martti Talvela.

 

Toimitus

Toimitus