Naantalin asuntomessuilla silmiinpistävä trendi – “se on innovaatio”

Naantalissa, Luonnonmaan saarella sijaitsevalla messualueella esitellään 36 kohdetta. Asuntomessut rakentuivat kallioiselle ja metsäiselle saaristoalueelle tasavallan presidentin kesäasunto Kultarannan ja teemapuisto Muumimaailman läheisyyteen.

Yksi messujen teemoista onkin ollut kunnioittaa luontoa. Messualue on rakennettu mahdollisuuksien mukaan luonnon muotoja kunnioittaen ja kasvillisuutta säilyttäen. Ekologisuus on otettu huomioon sillä alueen talot saavat osan energiastaan messualueen aurinkopaneeleista.

Asunnoissa silmiin pistävin trendi on metsäpiha. Alueella ei ole yhtään leikattavaa nurmikkoa, vaan luonto integroituu asuinympäristöön.

Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapion mielestä muun muassa metsäpihakonsepti on sellainen, jonka jokaisen nähtävä.

– Se on suorastaan innovaatio sen luonnonmukaisuudessa. Sitten on myös nämä energiaratkaisut sekä kotien äly. Täällä on tosi fiksuja ratkaisuja teknologian hyödyntämiseen kodeissa.

Alue on Tapion mielestä erityisen edelläkävijä energian kannalta.

– On tehty erittäin fiksuja ja kestäviä ratkaisuja. Aurinkoenergiaa käytetään hyvin paljon. Sitten on älymuuntamo, joka on niin fiksu, että sitten kun sähkön hinta on korkealla, se pystyy myymään täällä tuotettua sähköä ulos verkkoon, Tapio kertoo.

Tapio kertoo, että ilmastokriisi on ihmisillä ollut mielessä, kun asuntoja on rakennettu. Se näkyy muun muassa energiafiksuutena ja siitä miten koteja on laitettu.

Asuinalueen lisäksi näytillä on viitisenkymmentä venettä alueen venesatamassa. Asuntomessut kestävät elokuun 14. päivään saakka.

Toimitus

Toimitus