Näissä kaupungeissa vuokranantaja viihtyy – koronan taipuminen näkyy

LKS 20210802 Uusia kerrostaloja Kivistˆn asuinalueella Vantaalla 29 hein‰kuuta 2021. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Suomen Vuokranantajien tuoreimmassa Vuokranantaja-barometrissa käy ilmi, että Tampereella, Turussa ja Vaasassa toimivat vuokranantajat antavat kaupungeille parhaat arviot vuokramarkkinoiden kehitysnäkymistä. Erityisesti Vaasassa käänne varovaisen negatiivisista näkymistä selkeästi positiivisiksi on ollut voimakas.

– Koronatilanteen hellittäminen näkyy vahvasti vuokranantajien parantuneissa arvioissa. Iso merkitys on varmasti sillä, että moni korkeakoulu on lisännyt viime vuoden syksyyn verrattuna tuntuvasti lähiopetusta ja opiskelijat ovat palanneet kaupunkien vuokramarkkinoille”, arvioi Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen.

Negatiivisimmat arviot tulevasta kehityksestä antoivat Porin, Kouvolan ja Kajaanin vuokranantajat. Tilanne on kuitenkin yleisesti parempi kaikkialla verrattuna vuodentakaiseen.

Myös vuokralaisen löytäminen on ollut viimeisen kolmen kuukauden aikana monessa kaupungissa helpompaa kuin vuosi sitten. Erityisesti tilanne vaikuttaa kohentuneet monessa korkeakoulukaupungissa, kuten Lappeenrannassa, Joensuussa ja Vaasassa.

Pääkaupunkiseudun vuokramarkkinat ovat toipuneet koronasta muuta maata hitaammin.

Myös kiinnostus uusien sijoitusasuntojen ostoa kohtaan on kasvanut viime syksystä. Matalat korot ja korona-aikana kertyneet säästöt innostavat Vuokranantajien mukaan piensijoittajia liikkeelle.

Toimitus

Toimitus