Näistä asioista tiedämme, että pakotteet toimivat

Länsimaat asettivat tiukat pakotteet Venäjälle sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. CNN kokosi listaa siitä, mistä merkeistä tiedetään, että pakotteet todella toimivat.
Pyytävät apua: Venäjä on pyytänyt taloudellista ja sotilaallista apua Kiinalta. Kiina on ollut pidättyväinen suhteessa Ukrainan sotaan. Ei ole selvää aikooko Kiina tarjota Venäjälle apua. Molemmat maat ovat kieltäneet, että Venäjä olisi edes tehnyt sellaista pyyntöä. Tiedot avunpyynnöstä perustuvat Yhdysvaltain tiedustelupalvelun tietoihin.
Ruplan käyttö maksuissa: Venäjä on uhannut maksaa ulkomaisille velkojille ”epäystävällisistä maista” Venäjän ruplilla. Ruplan arvo on romahtanut viime aikoina. Joko maksamatta jättäminen tai yli 117 miljoonan dollarin ruplamääräinen korkomaksu dollarimääräisistä valtion joukkovelkakirjoista merkitsisi sitä, että Venäjä olisi laiminlyönyt velkansa. Korkomaksut erääntyvät keskiviikkona.
Yhtiöiden kansallistaminen: Venäjä uhkaa sellaisia yhtiöitä kansallistamisella, jotka vetäytyvät Venäjältä. Tämä tarkoittaisi yhtiöiden Venäjälle jäävän omaisuuden haltuunottoa. Venäjän Yhdysvaltain suurlähetystö kommentoi asiaa täydeksi fiktioksi. Tästä huolimatta Venäjä on julkaissut listan tällaisista yrityksistä.
Ainut tapa päättää tämä: Loppujen lopuksi kysymys on siitä, hyväksyvätkö venäläiset uuden asemansa hylkiönä maailmassa. Haluavatko he luopua niistä länsimaisista mukavuuksista, joihin he ovat tottuneet? Ainakin Putin on halukas hyväksymään sen.
-Ainut strateginen loppupeli on se, ettei Vladimir Putin ole enää vallassa Venäjällä. Tämä on ainut strateginen ratkaisu. Tarpeetonta kai sanoa, että vain venäläiset voivat tehdä tämän. Vain venäläiset voivat vaikuttaa poliittiseen muutoksen meidän omassa maassamme, venäläinen toisinajattelija ja poliitikko Vladimir Kara-Murza sanoi.