Nouseeko sähkön hinta? – Saarikko: Toivon, että löydämme yhteisymmärryksen norjalaisten kanssa

Valtiovarainministeri ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kertoo, että hän tapaa norjalaisen valtiovarainministerin Trygve Slagsvold Vedumin torstaina. Ykkösaiheena keskustelussa on Norjan suunnittelema sähkön viennin rajoittaminen. Norjalaisen sähkön myyntirajoitukset nostaisivat sähkön hintaa ensi talvena Suomessa.

Saarikko totesi, että yhteistyö Norjan kanssa erityisesti vesivoiman osalta on ollut hyvää. Norjalainen tuontisähkö on ollut säätövoimaa, jota Suomessa tarvitaan erityisesti talvella kulutushuippujen aikana.

Saarikon mukaan Norjasta on nyt kantautunut aiheeseen liittyen huolestuttavia uutisia ja toivoo löytävän yhteisymmärryksen norjalaisten kanssa.

–  Siitä huolimatta, että norjalaiset käyvät keskustelua siitä, onko vesivoima riittävää myös sähkön vientiin ja suomalaisten käytettäväksi.

Saarikko haluaa selvittää, onko Norjan aikeissa rajoittaa sähkön vientiä kyse aidosti energian riittävyydestä omiin tarpeisiin. Hän sanoi myös toivovansa, että asiaa ratkotaan tarvittaessa myös koko hallituksen voimin.

Saarikko kommentoi asiaa keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksen tiedotustilaisuudessa Porissa.

Toimitus

Toimitus