OAJ:n koulutusjohtaja: ”Missä hallituksen johdonmukaisuus?”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Tiedeministeri Antti Kurvinen (kesk) ei kannata korkeakoulujen keskittämistä, samaan aikaan hallitus kaavailee rakenneuudistusta toisen asteen koulutukseen. Opetusalan ammattijärjestön koulutusjohtaja Heljä Misukka kyseenalaistaa hallituksen linjaukset.

-Korkeakouluja johdetaan aluepolitiikka edellä hajauttamalla resursseja, kun taas toisen asteen koulutukseen käynnistetään rakenneuudistus. Kumpikohan olisi tärkeämpi olla lähellä kotia? Missä hallituksen johdonmukaisuus? Misukka kirjoittaa Twitterissä.

Hallituksen koulutuspoliittiseen selontekoon sisältyy tavoite toisen asteen koulutuksen saavutettavuuden turvaamisesta tilanteessa, jossa alueiden väestölliset erot kasvavat. Tämän tavoitteen varmistamiseksi on asetettu toisen asteen koulutuksen uudistamishanke. Sen esitysten on määrä valmistua vuoden 2022 kesäkuuhun mennessä.

Korkeakouluista vastaava tiedeministeri Kurvinen sanoi Helsingin sanomien haastattelussa, ettei hän tule keskittämään korkeakouluja lisää tällä hallituskaudella. Sen sijaan Kurvinen haluaa laajentaa korkeakoulujen saavutettavuutta.

-Korkeakoulupolitiikka on ollut viimeiset 10–15 vuotta rajusti keskittävää. Korkeakouluille on sanottu, että menkää yhteen kohti isompia yksiköitä, profiloitukaa ja karsikaa sivupisteitä. Pienikin yksikkö voi olla hyvä ja profiloitunut, Kurvinen sanoo.

Toimitus

Toimitus