Ohisalo: Eläketaakkaa ei maksateta nuorilla

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Hallituksessa ei edistetä sellaisia eläketoimia, jotka siirtävät taakkaa enemmän nuorille, sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo linjaa Twitterissä. Hän lisää, että vain oikeudenmukaiseksi koettu eläkejärjestelmä voi kestää tulevaisuuteen.
Ohisalon kommentti tuli sen jälkeen, kun SDP:n kansanedustajat olivat allekirjoittaneet kirjallisen kysymyksen alimpien eläkkeiden riittävyydestä. Kirjallisessa kysymyksessä muistutetaan, että hallitusohjelmaan on kirjattu kolmikantaisen selvityksen käynnistäminen siitä, miten pienimpien työeläkkeiden saajien asemaa voitaisiin parantaa.
Kansanedustajat nostavat vappusatasen takaisin keskusteluun ja kysyvät, kuinka alle 1400 euron työeläkkeellä elävien nettotuloja voitaisiin nostaa sadalla eurolla.
Moni asiantuntija on tyrmännyt 700 miljoonan euroa maksavan vaatimuksen. Yksi heistä on työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto, joka kommentoi asiaa Iltasanomille. Hänen mukaansa Suomen eläkejärjestelmästä ei löydy sellaista ylijäämää, jolla ehdotetut eläkkeiden korotukset voitaisiin toteuttaa.
Lue lisää
Demariedustaja: meillä on varaa nostaa eläkkeitä

Toimitus

Toimitus