Ohisalo jengiytymisestä IS:lle: Tilanne muuttunut, tarvitaan kovempia rangaistuksia

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) on valmis tiukentamaan rangaistuksia ja ampuma-aselainsäädäntöä, jotta jengirikollisuus saadaan kuriin, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Ohisalo katsoo, että ennaltaehkäisevä työ on silti tärkeintä.

-Jotta saadaan rikoskierre katki ja osoitetaan, että pahimmassa tapauksessa tulee vankeutta, jos lähtee tähän toimintaan mukaan, Ohisalo sanoo.

Käsitys jengiytymisen yleisyydestä ja toimintatavoista on muuttunut aikaisemmasta.

-Jengirikollisuus on saanut vuoden aikana uusia, huolestuttavia muotoja, ja mukana on aiempaa vahvemmin aseita, väkivaltaa ja viranomaisvastaisuutta, Ohisalo kommentoi tilannetta.

-Näitä jengejä on tunnistettu ja tiedetään, että niihin osallistuneet ovat tehneet rikoksia erityisesti huumeiden ja väkivallan, toisaalta myös liikenneturvallisuuden rikkomisen puolella. Mutta myös aseiden puolella löytyy toimintaa, joka on päätynyt poliisin tietoon.

Jengiytymistä ei juuri huomioitu sisäisen turvallisuuden selonteossa, joka annettiin eduskunnalle toukokuussa. Ohisalon mukaan selvitys valmistui alkuvuodesta, jolloin viranomaisten tilannekuva oli varsin erilainen kuin nyt.

Ohisalo antaa tukensa myös uudelle rikostiedustelulainsäädännölle, jonka tarvetta poliisi on nostanut esiin.

Toimitus

Toimitus