Ohjelmapäällikkö: Tanssin talo mahdollistaa alan taiteellisen kehityksen

Vaikka Tanssin talo avautui virallisesti Helsingin Ruoholahdessa jo helmikuun alussa, koronasta johtuen yleisö saatiin rakennuksen sisään vasta maaliskuussa.

-Olemme nyt pari kuukautta ehtineet ”harjoitella” sekä yleisöjen sekä tanssijoiden kanssa, kertoo Tanssin talon ohjelmapäällikkö Mikael Aaltonen AlfaTV Uutisille talon ensiaskelista.

Tanssin talossa on kaksi esitystilaa: 235-paikkainen Pannu-halli ja isompi 700-paikkainen Erkko-Sali. Talossa on myös esitystiloja yhdistävä Aula, lämpiötilana toimiva Kellari sekä harjoitusstudio, taiteilijalämpiö ja henkilökunnan toimisto.

Vihdoinkin kansainvälisiä vieraita – Rosas ja Helsingin Juhlaviikot tuovat huippunimiä taloon

Tanssin talon kansainvälisen vierailusarjan avaus tapahtuu tällä viikolla, kun erityisen taidokkaasta jalkatekniikasta tunnettu belgialainen tanssiryhmä Rosas esittää talossa belgialaiskoreografi Anne Teresa De Keersmaekerin koreografialle perustuvan Mystery Sonatas / for Rosa -teoksen 15.-16. kesäkuuta. De Keersmaeker on ollut mukana tanssiryhmän harjoituksissa tällä viikolla Helsingissä.

– Anne Teresa De Keersmaeker on yksi Euroopan tunnetuimpia nykykoreografeja. Mystery Sonatas on aika uusi teos. Se oli ensi-illassa maaliskuussa tänä vuonna. Sanoisin, että esityksessä on kolme hyvin vahvaa elementtiä: elävä barokkimusiikki, De Keersmaeker koreografia sekä suomalaisen valosuunnittelijan Minna Tiikkaisen hyvin omalaatuinen ja kaunis valosuunnittelu, Aaltonen kuvaa.

Keskikesällä Tanssin talossa huilataan, mutta Helsingin Juhlaviikot tulevat Aaltosen mukaan elokuussa ryminällä taloon.

-Heillä on kaikkiaan viisi ohjelmakokonaisuutta meidän molemmissa esitystiloissa, Aaltonen kertoo.

Oma talo tarvitaan – ”tanssin on ollut vaikea päästä muihin tiloihin”

Mutta miksi tanssi tarvitsee on rakennuksen? Aaltosen mukaan tanssi tarvitsen oman rakennuksensa taidemuodon aseman kehittämiseksi.

-Helsingissä on kyllä teattereita ja esitystiloja, mutta tanssilla on ollut aina vaikeaa päästä niihin sisään. Tanssin talon mittakaava mahdollistaa alan taiteellisen kehityksen, Aaltonen summaa.

Aaltonen korostaa, että Tanssin talon suhteen ollaan vasta alkuaskelissa ja nyt opetellaan, miten talossa kannattaa toimia.

-Uskon, että tulemme hakemaan mahdollisimman rikasta ja monipuolista ohjelmaa, joka kutsuisi ja puhuttelisi mahdollisimman monenlaisia yleisöjä, Aaltonen kertoo Tanssi talon tulevaisuuden suunnitelmista.

Toimitus

Toimitus