”Onko PS valmis tukemaan Lähi-idän öljyvaltioita?”

Oppositio hiillosti hallitusta taloudesta ja liian kunnianhimoisista ilmastotavoitteista eduskunnan keskusteltua hallituksen kevään politiikasta tiedonannon pohjalta.

– Vihreä siirtymä kohdistuu liikkumiseen ja asumiseen, ja siirtyvät suoraan kulutukseen. Riskinä on, että kaikki (hinnat) nousevat. Voi olla, että tarvitsemme vielä tulonsiirtoja lisää…tilanne on kestämätön, sanoi PS:n Lulu Ranne.

PS on tehnyt energian hinnannoususta välikysmyksen, johon on yhtynyt kaikki muut oppositiopuolueet paitsi kokoomus.

Vasemmistoliton eduskuntaryhmän puheenjohta Jussi Saramo arvioi, että laastaria voidaan käyttää tässä tilanteessa hintojen noustessa kovasti, mutta peruslinjaan, eli fossiilittomaan siirtymään ei saa tulla muutosta.

– Te (PS) haluatte tukea Lähi-idän öljyvaltioita, sitä en voi ymmärtää, Saramo ihmetteli.

PS:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavio epäili, että vasemmisto on valmis keksimään uusia veroja vaikkapa ilmastonmuutoksen nimissä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen penäsi hallitukselta paluuta kehyksiin, jota myös Talouden avrviointineuvosto on edellyttänyt. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan tulkitsi hallituksen olevan arviointineuvoston linjoilla, kun se ei kiristä nopeasti talouspolitiikan linjaa. Hänen mukaansa Suomi on selvinnyt koronasta verrokkimaita paremmin.

Toimitus

Toimitus