Pekka Toveri: Tämä on Putinin strategia – Macron ei tunne Venäjää

Maanantain Sanna Ukkola Livessä vieraillut kenraalimajuri evp Pekka Toveri arvioi suorasukaisesti viikonloppuna Venäjän nöyryyttämisestä varoittanutta Ranskan presidentti Emmanuel Macronia.

-Kommentit osoittavat sen, ettei hän(Macron) tunne Venäjää ja sen politiikkaa lainkaan. Putin arvostaa voimaa ja myötäilyllä aiheutuu ainoastaan lisää vaatimuksia, Toveri varoittaa.

Yli kolme kuukautta kestäneen sodan pikaista loppua ei Toverin mukaan ole näkyvissä.

– Putin laskee sen varaan, että pitkittämällä konfliktia länsi väsyy sotatoimiin. Parhaillaan rintamalla ollaan ensimmäisen maailmansodan tyyppisessä asemasotavaiheessa, jossa Venäjä kovalla voimankäytöllä etenee hyvin hitaasti. Liikkuvassa sodassa se ei ole lainkaan niin hyvä kuin Ukraina. Tällä hetkellä kummallakaan osapuolella ei ole halua poliittiseen ratkaisuun, joten kesän tapahtumat tulevat näyttämään sodan suunnan.

Ydinaseuhkaa Toveri ei pidä lainkaan todellisena, vaikka muistuttaakin ettei voi antaa sataprosenttista vastausta.

– Länttä vastaan Venäjä ei missään nimessä käytä ydinaseita. Kun heillä ei ole edellytyksiä lyödä Ukrainaa, miten se olisi mahdollista Naton kanssa? Toisekseen he eivät halua käyttää ydinasetta myöskään Ukrainassa, koska se aiheuttaisi ennennäkemättömät sanktiot ja siinä tilanteessa jopa Kiina joutuisi ottamaan etäisyyttä Venäjästä.

Koko ohjelma katsottavissa tästä.

Veli Kojonen

Toimitus

Toimitus