Pentagon: Mariupol taistelee yhä

Mariupol taistelee yhä huolimatta Venäjän rusikoinnista, Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin edustaja John Kirby sanoi.

– Venäjä on edelleen keskittänyt ilmaiskut ja tykistötulen Donbasin alueelle ja etelään, erityisesti Mariupoliin ja se ympäristöön, Kirby sanoi.

Kirby sanoi, että ukrainalaiset tekevät edelleen vastarintaa huolimatta Venäjän yhä aggressiivisemmasta toiminnasta.

Hänen mukaansa venäläiset ”muokkaavat” tilannetta, jotta he kykenevät laajempiin ja avoimempiin hyökkäyksiin Itä-Ukrainassa.

Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal sanoo, että Mariupolin puolustajat jatkavat loppuun saakka. Hänen mukaansa Venäjän asettava takaraja joukkojen antautumiselle oli ollut sunnuntaina, mutta se jätettiin huomiotta.

– Kaupunki ei ole vielä kaatunut. Siellä on edelleen meidän joukkojamme, meidän sotilaitamme, joten he taistelevat loppuun saakka, Shmyhal sanoi ABC-kanavalle.

Venäjä väittää hallitsevansa suurinta osaa Mariupolia, mutta Ukrainan Azov-pataljoona pitää hallussaan vielä suurta terästehdasta lähellä rannikkoa.

Siviilejä kaapattu Venäjälle

Mariupolin pormestari Vadym Boichenko kertoi, että noin 40 000 siviiliä on siirretty voimakeinoin kaupungista Venäjälle.

BBC ei ole kyennyt vahvistamaan lukuja muista lähteistä.

Useat mediat ovat raportoineet aiemminkin ukrainalaisten pakkosiirroista Venäjälle, mutta niitä on ollut vaikea todentaa toistaiseksi.

Toimitus

Toimitus